Република Македонија е држава чие најголемо богатство се младите кои државата ќе ја наследат од нивните предци, но СДСМ и Зоран Заев не размислуваат така. За време на минатиот мандат на СДСМ се имаат одселено рекорден број на луѓе под 25 години. Како господа од СДСМ мислите да ги задржите младите во државата кога нема работни места за нив? Како мислите да ги задржите кога немаат услови за живеење?

Вие велите дека се залагате за младите да ги вратите дома, но кога веќе ги испуштивте од раце нема назад.